Site Overlay

Tillverkning

Från idé till produkt

AB POD erbjuder en helhetslösning för kunden där vi sköter allt från idé till produkt. Vår vardagliga utmaning är att på ett sinnrikt och resurssnålt sätt som möjligt tillverka plåtdetaljer i serieproduktion. Resultatet är en kostnadseffektiv produkt av hög kvalitet. Produktionsprocessen är komplicerad och uppdelad i olika moment.

Ett företag med anor och unik produktion

I vår produktion finns utrustning för att effektivt erbjuda våra kunder olika produkter och tjänster. Vi tillverkar och levererar allt från den enklaste lilla plåtbiten till mer avancerade och sammansatta produkter.

Vår tillverkning domineras av automatpressade detaljer med kompletterande eftermoment eller ytbehandlingar. En kompletterande verksamhet är också vår verktygs och underhållsavdelning där vi konstruerar, tillverkar och servar många av de pressverktyg som används i produktionen.

Tillverkningsprocessen i vår fabrik:

  1. Konstruktion
  2. Verktyg
  3. Pressning
  4. Svetsning
  5. Montering
  6. Ytbehandling

30 miljoner produkter per år

Slutresultatet är en mängd olika metallkomponenter/produkter levereras till fordonsindustrin där vi bland annat levererar en ljuddämpardel till Scania-lastbilar och hållare för bränslepåfyllningsrör till en Jaguar. Vi tillverkar även tillbehör till båtar, detaljer för trädgårdsprodukter t.ex. gräsklippare samt verktyg till en betongslip.