Site Overlay

Vi tar ställning

AB POD fördömer å det starkaste Rysslands pågående invasion av Ukraina och att det ens händer i Europa 2022.

Många tankar etsar sig fast i vårt sinne för de som är drabbade. Det är omöjligt för oss i landet Sverige att ta in allt lidande som det här medför. Tankarna går nu till de drabbade med familjer och vänner. Vi känner stor solidaritet med folket i Ukraina men lika mycket med dem som bor här och har sina anhöriga eller vänner i hemlandet. Fruktansvärda och avskyvärda handlingar utspelas framför oss varje dag.

AB POD har valt att skänka pengar till Svenska Röda Korsets insatser på plats i Ukraina.

Lokalt väljer AB POD också att vid behov ge ekonomiskt stöd eller annan hjälp som vi kan bidra med till Röda Korset i Kristdala där olika arbeten och insamlingar pågår.

Vi uppmanar till att så många andra företag som möjligt ställer upp och ger det som är möjligt för att hjälpa. Även att vi som privatpersoner om möjlighet finnes ger dem som flyr någonstans att bo.

Tyvärr ser inte situationen ut att lösa sig på kort sikt men vi hoppas innerligen att det här kriget inte tar mer oanade proportioner i vare sig Ukraina eller resten av världen utan får ett slut där demokratin och freden får råda.

AB POD

/Mikael