Site Overlay

AB POD

AB POD

Grundades i Kristdala år 1946 och har sedan dess verkat som underleverantör inom plåtformning och färdiga lösningar till flertalet kunder och branscher. Vi har i huvudsak levererat till den svenska verkstadsindustrin men en hel del uppdrag finns hos kunder på den internationella marknaden.

Företagets flexibilitet och kostnadseffektivitet, säkra leveranser, okomplicerade och smidiga affärsrelationer har givit många långvariga kund och leverantörskontakter. Tillverkningen domineras av automatpressade detaljer med kompletterande eftermoment eller ytbehandlingar.

En kompletterande verksamhet är också vår verktygs och underhållsavdelning där vi tillverkar och servar många av de pressverktyg som används i produktionen.

Några av de branscher vi tillverkar till är:

  • Fordon
  • Elektronik
  • Möbel
  • VVS
  • Bygg
  • Telecom
  • Trädgård

Produkter kan vara fästen för bränslerör, detaljer för vibrationsdämpning, beslag till möbler, elektronikkomponenter för vattenreglerutrustningar, verktygshållare för slipmaskiner, avluftare till värmeledningssystem, packningar, brickor, konsoler, järnvägssignaler etc.

Vi välkomnar både nya som gamla kunder att fråga oss om allt från konstruktion till att kostnadseffektivt tillverka en komponent eller färdig produkt. Vi tycker om utmaningar som utvecklar oss och vi vill gärna vara med tidigt i processen!

AB POD är trippel A ratade enligt soliditet.

Vi ser det som en styrka och är övertygade om att även våra kunder uppskattar säkrare leveranser.

Vi tycker om utmaningar som utvecklar oss.

AB POD

Tankar om framtiden

Vi tror att framtiden för bolaget är att fortsätta vara i framkant med kluriga småländska lösningar till kunder där såväl automatpressning som kompletterande tillverkning ingår. Vi tror att lyhördhet och flexibilitet inför omvärldens krav ska fortsätta att utveckla oss som potentiell underleverantör till verkstadsindustrin.

Mikael Svensson